Leuks in de buurt

Leuk en lekker in Leuven

Er is natuurlijk té veel leuks te doen in Leuven om alles op te sommen.  Hierbij enkele van onze favorieten en de link naar Visit Leuven zodat je alvast “goesting” krijgt!

In het hartje van de stad vind je Museum M.  M maakt de combinatie van oude meesters en hedendaagse kunst.  En dat maken ze waar zowel in het prachtig gerenoveerde gebouw en in hun kunstcollecties.  Lang geleden was de stedelijke bibliotheek in dit gebouw gevestigd en ging ik er als kind boeken (en vooral Jommeke-strips) lenen.  Een mooie plek met leuke herinneringen…

Café Entrepot is gelegen aan de kop van de Vaartkom.  Deze nieuwe wijk is the place to be!  Het is een no-nonsense plek met groot terras en een warme sfeer binnen.  In hetzelfde gebouw vind je ook theaterzalen, ideaal om een voorstelling mee te pikken!  Verder in de buurt vind je ook het fijne café en restaurant De Hoorn en Noordoever, een vegetarisch restaurant.  Via het nieuwe Sluispark wandel je zo weer de stad in.

Op de site van de provincie Vlaams Brabant vind je alle info over de omgeving.  Kijk ook naar de activiteiten in het provinciaal domein: verkeerspark, mini-golf, …  En dat ligt dus gewoon in onze achtertuin! 

Op deze website vind je veel boeiende info ter voorbereiding van een bezoek aan onze stad.  Klik ook zeker eens op het project “Leuven like a local” waar Leuvenaren jou de geheime favoriete plekjes verklappen!

Fietsen en wandelen rond Leuven

De streek rond Leuven is ideaal om actief te ontdekken. We zijn omgeven door fiets- en wandelnetwerken, waardoor je er onbezorgd op uit kan trekken met een lijst knooppunten in de hand.  Wil je vanuit onze B&B vertrekken of heb je een specifieke bezienswaardigheid in gedachten?  We maken graag een route op maat naargelang de gewenste afstand en omgeving.  

We zijn zelf best fier op de omgeving en trekken er dan zelf ook graag op uit.  Hierbij vind je enkele van onze favoriete routes.  Meer info over de  netwerken vind je via onderstaande links:

Route Chartreuzenberg – 10km